Izvor: Radio 021, 06.Maj.2021, 18:47

Vlada usvojila: 3.000 dinara za vakcinisane, nevakcinisanima ne može naknada 100 odsto plate

Vlada Srbije usvojila je danas Uredbu o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje korona virusa, u vidu dodatnih 3.000 dinara za sve gradjane Srbije koji do 31. maja prime bar prvu dozu vakcine protiv korona virusa.

Kako se navodi, od 1. do 15. juna preko sajta Uprave za trezor biće otvoren portal za prijavljivanje građana za tu novčanu pomoć, a po isteku roka za prijavljivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << počeće isplata koja će trajati do kraja juna.

Novčanu pomoć primiće i svi penzioneri koji se vakcinišu do kraja maja, ali za njih će isplata ići po automatizmu i nije potrebno da se prijavljuju.

Pravo na 100 odsto zarade tokom bolovanja zbog kovida 19 imaće samo zaposleni vakcinisani i oni koji, iz zdravstvenih razloga, ne mogu da budu vakcinisani.

Nevakcinisani zaposleni sa potvrđenim kovidom dobijaće za vreme bolovanja naknadu u visini 65 odsto zarade.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Vlada Srbije usvojila Uredbu o podsticajnim merama za imunizaciju

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Maj.2021

Vlada Srbije usvojila je danas Uredbu o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje korona virusa, u vidu dodatnih 3.000 dinara za sve građane Srbije koji do 31. maja prime bar prvu dozu vakcine protiv korona virusa.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.