Vlada Srbije: Nove mere u borbi protiv korona virusa

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Mar.2020, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije: Nove mere u borbi protiv korona virusa

Na današnjoj sednici Vlade Srbije, donete se najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19, među kojima je i odluka o obustavljanju međumesnog putničkog autobuskog prevoza.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, doneta je odluka i za obustavljanje međunarodnog i unutrašnjeg železničkog putničkog saobraćaja, kao i međunarodni i domaći prevoz putnika vodom.

"Svim prevoznici koji su danas do podneva započeli prevoz biće omogućen završetak >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << putovanja i povratak prevoznika u svoje sedište. Naknadni polasci neće biti mogući", navodi se u saopštenju Vlade.

Doneta je i uredba koja se tiče poreskih mera za vreme trajanja vanrednog stanja.

Uredba se odnosi na pravna i fizička lica, poljoprivrednike i preduzetnike koji imaju odobreno odlaganje plaćanja poreskog duga, i ima za cilj povećanje likvidnosti poreskih obaveznika za vreme trajanja vanrednog stanja.

Vlada je usvojila i uredbu o rokovima u sudskim postupcima za vreme trajanja vanrednog stanja.

"Cilj uredbe je zaštita stranaka u parničnim i vanparničnim postupcima a rokovi za podnošenje žalbi i tužbi, kao i predlozi za pokretanje postupaka, kao i postupaka izvršenja i obezbeđenja, prestaju da teku za vreme trajanja vanrednog stanja od 15. marta 2020. godine", navodi se u saopštenju.

Odlučeno je i da će se lekovi sa liste lekova, propisanih na recept, u periodu važenja odluke da se virus COVID-19 proglasi zaraznom bolešću, izdavati zdravstvenim osiguranicima bez plaćanja fiksne participacije.

Biće uspostavnjena i dva nacionalna kontakt centra, jedan za sve informacije u vezi sa virusom COVID-19, dok će drugi biti namenjen volonterima, a njihovi brojevi će uskoro biti saopšteni građanima.

Vlada Srbije poziva građane na saradnju i najveću moguću disciplinu u poštovanju preduzetih mera "kako bi svi zajedno iz ove bitke izašli kao pobednici".
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nove mere Vlade u borbi protiv virusa COVID-19

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2020

Usvojena je odluka o obustavljanju međumesnog putničkog autobuskog prevoza. Takođe, obustavlja se i međunarodni i unutrašnji železnički putnički saobraćaj, kao i međunarodni i domaći vodni prevoz putnika, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima...Svi prevoznici koji su danas...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vlada usvojila poreske mere u vreme epidemije

Izvor: Danas, 20.Mar.2020

Na današnjoj sednici Vlade Srbije, donete se najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19, među kojima je i odluka o obustavljanju međumesnog putničkog autobuskog prevoza.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.