Više od 200 novozaraženih od kovida u Nišu, raste broj pregleda

Izvor: JužneVesti.com, 10.Mar.2021, 11:56

Više od 200 novozaraženih od kovida u Nišu, raste broj pregleda

Za razliku od prethodnog dana, kada je, prema podacima Doma zdravlja u Nišu zabeleženo 330 novoobolelih od virusa korona, novi podaci pokazuju da je u tom gradu 238 novih slučajeva zaraze. Međutim, povećao se broj pregleda i u kovid ambulantama Doma zdravlja se javio 1.881 pacijent.

Niš i dalje prednjači po broju novoobolelih u gradovima na jugu i još je taj broj trocifren. Dok je 8. marta broj pregleda bio 1.689, novi podaci Doma zdravlja pokazuju za 9. mart brojku >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << od 1.881.

Od ovog broja 459 njih javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok je 1.422 obavilo kontrolni pregled – podaci su sa sajta Doma zdravlja.

Od ukupnog broja testiranih građana -625, skoro trećina je pozitivna.

Lekari Službe za radiološku dijagnostiku primili su 146 pacijenata kome je urađena radiografija pluća, dok je Služba za laboratorijsku dijagnostiku odradila 671 laboratorijsku analizu – piše na sajtu.

Podsetimo, zbog povećanog broja novozaraženih, direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan je epidemiološku situaciju u Nišu ocenio kao veoma lošu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Novi Pazar: Trocifren broj prvih pregleda

Izvor: Danas, 10.Mar.2021

U Novom Pazaru je sve više osoba sa simptomima kotona virusa. Prethodnog dana u kovid ambulantama Doma zdravlja je od 189 pregledanih, 102 su bili na prvom pregledu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.