Više od 120 filmova na Festivalu evropskog filma na Paliću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2021, 09:03

Više od 120 filmova na Festivalu evropskog filma na Paliću

Do početka dvadesetosmog izdanja Festivala evropskog filma na Paliću ostalo je još manje od nedelju dana. Za razliku od prošlogodišnjeg "korona" izdanja, ove godine se ova značajna manifestacija vraća u punom obimu, sa svim pratećim sadržajima na koje smo navikli tokom blizu tri decenije postojanja festivala.

Za ljubitelje sedme umetnosti organizatori pripremaju mnoštvo kvalitetnih filmova evropske produkcije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji će biti prikazani u nekoliko selekcija. Izvršni producent festivala je i ove godine Otvoreni univerzitet Subotica.

"Ukupno 15 programa i selekcija, sa preko 120 filmova svih žanrova iz preko 35 evropskih zemalja. Jedan značajan broj gostiju iz inostranstva koji su već potvrdili svoje učešće. Dakle sigurno preko 40 ljudi će učestvovati u festivalu kroz predstavljanje filmova, radionice, okrugle stolove, strane medije i slično, tako da je to još jedan pokazatelj da imamo normalno festivalsko izdanje", ističe Ilija Tatić, direktor Otvorenog univerziteta Subotica.

Pored projekcije filmova organizator i ove godine najavljuje bogat prateći program.

"Okrugli stolovi, radionice, pet izuzetno kvalitetnih radionica, dakle promocije knjiga, muzički program, izložbe, sve ono što čini festival sjajnim i specifičnim umetničkim momentom u Srbiji", dodaje Tatić.

Festival i ove godine raspolaže budžetom koji je u domaćim okvirima značajan, ali u poređenju sa drugim festivalima u Evropi i dalje veoma skroman.

"Mi ove godine raspolažemo sa budžetom od oko 19 miliona dinara, koji je na nivou prošlogodišnjeg , dakle na nivou one "korona" godine, a ipak je ovo sada daleko složenije izvesti, tako da se trudimo da uspemo da realizujemo sve što smo namerili i nije nam teško da se zaista žrtvujemo i fizički i finansijski, da bi ovaj festival bio na nivou kakav i ovaj grad i ova zemlja zaslužuju", objašnjava Tatić.

Festival evropskog filma Palić počinje 17.jula, a svečano otvaranje je zakazano, kao i uvek, na Letnjoj pozornici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.