Virusom inficirano osam korisnika i 31 zaposleni u domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jul.2020, 15:36

Virusom inficirano osam korisnika i 31 zaposleni u domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji, virusom korona inficirano je osam korisnika i 31 zaposleni, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Od početka epidemije, izlečeno je 640 korisnika i 230 zaposlenih u tim ustanovama.

Prisustvo virusa potvrđeno je u gerontološkim centrima u Kragujevcu, Obrenovcu, Mataruškoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Banji, "Srem" u Rumi kao i u Domu Bežanijska kosa Gerontološog centra Beograd.

Inficiranih ima i u Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male pčelice" u Kragujevcu, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, centrima za socijalni rad u Vranju i Novom Pazaru kao i u Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu.

Virus je prisutan i u službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu, odeljenima Čukarica, Lazarevac, Zvezdara, Vračar i Barajevo, organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta H.O. "Dečje srce" u Beogradu kao i u Domu za smeštaj odraslih i starijih "Lipovački odmor" u Beogradu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U domovima za stare i socijalnim ustanovama osam korisnika i 31 zaposleni zaraženi koronom

Izvor: Radio 021, 10.Jul.2020

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih korona virusom zaraženo je osam korisnika i 31 zaposleni, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja...Kako se navodi, ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.