Većina Nemaca očekuje povećanje poreza, korona pojela 80 milijardi evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2020, 09:45

Većina Nemaca očekuje povećanje poreza, korona "pojela" 80 milijardi evra

Većina Nemaca očekuje povećanje poreza zbog krize nastale zbog pandemije korona virusa, pokazalo je istraživanja instituta "Insa".

Prema istraživanju koje je objavio dnevnik "Bild", čak 62 odsto Nemaca smatra da će zbog ekonomskih posledica doći do povećanja poreza, dok svega 18 odsto ne veruje u to.

Prema procenama, nemačka država će ove godine u budžetu imati za 81,5 milijardi evra manje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od poreza, što je, u poređenju sa prošlom godinom, minus od 10 odsto.

Socijaldemokratska partija Nemačke (SPD) zbog toga smatra da samo povećanjem poreza i taksi može da se prebrodi aktuelna kriza.

Šefica SPD Saskia Esken predložila je povećanje poreza na primanja, kako bi država mogla da vrati sve kredite koje je uzela tokom krize.

Nemačka kancelarka Angela Merkel odbija svako povećanje poreza.

Eksperti polaze od toga da će se državne finansije brzo oporaviti i da će već iduće godine prihodi od poreza biti na nivou od 792,5 milijardi evra, što je skoro isti nivo kao onaj pred krizu zbog korona virusa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

VEĆINA NEMACA OČEKUJE POVEĆANJE POREZA ZBOG KORONE Eksperti i političari podeljeni

Izvor: Blic, 20.Maj.2020

Većina Nemaca očekuje povećanje poreza zbog krize nastale zbog pandemije korona virusa, pokazalo je istraživanje instituta "Insa".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.