Valjevo: Trend smirivanja epidemiološke situacije se nastavlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2020, 11:11

Valjevo: Trend smirivanja epidemiološke situacije se nastavlja

U Valjevu su u poslednja 24 časa laboratorijski potvrđena dva nova slučaja pozitivnih na virus korona, a kako su saopštili iz gradskog Štaba za vanredne situacije, trend smanjenja broja pregleda u kovid ambulantama, broja novozaraženih i hospitalizovanih, kao i povećanje broja izlečenih, započet prvih dana avgusta, se nastavlja.

U kovid ambulanti Doma zdravlja Valjevo pregledano je 95 osoba sa respiratornim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << infekcijama i uzeto 53 brisa, dok je u prijemno urgentnom centru Opšte bolnice Valjevo pregledano sedam sumnjivih i verovatnih slučajeva na virus korona, izvršen je jedan prijem, a uzeto devet briseva.

Na hospitalizaciji u Opštoj bolnici Valjevo trenutno je 34 osoba sa sumnjom na kovid, od kojih je kod 19 pacijenata laboratorijski potvrđen virus.

Kako se dodaje na sajtu Grada Valjeva u izveštaju Štaba, ukupan broj obolelih od početka epidemije je 1.141, od čega je u drugom piku, od 17. juna do danas laboratorijski potvrđeno 946 obolelih osoba, više muškog nego ženskog pola, prosečne starosti ispod 50 godina.

Od početka epidemije izlečeno je 929 osoba, od čega u drugom piku 753.

Broj zaraženih radnika u zdravstvenim ustanovama, od početka epidemije je 93, od čega je u prvom piku obolelo 49 zaposlenih, a jedna osoba je preminula.

U drugom piku epidemije obolelo je 44 zdravstvenih radnika, od kojih je izlečena 41 osoba.

Broj umrlih od početka epidemije u Valjevu je 23, od čega je u drugom piku epidemije preminulo četiri osobe.

Štab obaveštava da su od juče ponovo otvoreni bazeni u Petnici i apeluje na sve građane da se i dalje pridržavaju predloženih i naloženih preventivnih mera koje se odnose na pojedince i poslovne subjekte.

U poslednja 24 časa, u ostalim opštinama Kolubarskog okruga, kod jedne osobe je potvrđen virus korona i to iz Uba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Epidemiološka situacija u Bijeljini i dalje teška

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Avg.2020

Epidemiološka situacija, prouzrokovana virusom korona, na području Grada Bijeljina i dalje je teška, iako je od početka avgusta do danas primijećen blagi pad broja zaraženih u odnosu na isti period u julu, saopšteno je na sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.