VUČIĆ SE SUTRA OBRAĆA NACIJI: Predsednik o ključnim danima koji su pred nama

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2020, 20:35

VUČIĆ SE SUTRA OBRAĆA NACIJI: Predsednik o ključnim danima koji su pred nama

Sve o borbi protiv korona virusa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će sutra biti gost emisije "Upitnik" na prvom programu Javnog servisa. Glavne teme biće borba protiv korona virusa kao i ekonomske mere koje je Vlada preduzela da ublaži uticaj epidemije na srpsku privredu.

"Upitnik" će početi u 20:05.

U Republici Srbiji je do 15 časova 6. aprila 2020. godine registrovano ukupno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 2.200 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić biće gost emisije #Upitnik na televiziji RTS|1.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана 6. Апр 2020. у 10:49 PDT

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 1.192 osobe od kojih je 292 pozitivno. Hospitalizovano je 1.197 pacijenata. Na respiratoru je ukupno 101 pacijent. Do 15 časova u Republici Srbiji testirane su ukupno 8.552 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Svim građanima koji imaju određene simptome respiratornih infekcija, a koji su u prethodnom periodu boravili u području zahvaćenim COVID-19, dostupni su brojevi telefona, prema mestu prebivališta, u vremenu od 08 do 22h, na kojima mogu dobiti sve potrebne informacije, kao i preporuke o daljem postupanju, od dežurnih epidemiološka. Napominjemo da u takvim slučajevima nije potrebno ići u dom zdravlja ili bolnicu, niti šetnjom i drugim aktivnostima izlagati druge građane potencijalnim rizicima, već se treba odmah obratiti dežurnom epidemiologu.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.