VIŠE OD 90.000 ZARAŽENIH NA DAN IZBORA: Težak dan za Ameriku

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Nov.2020, 08:44

VIŠE OD 90.000 ZARAŽENIH NA DAN IZBORA: Težak dan za Ameriku

Drugi najveći broj novih slučajeva korona virusa

SAD su na dan predsedničkih izbora u utorak imale drugi najveći broj novih slučajeva korona virusa, njih 91.530, pokazuju podaci Univerziteta Džon Hopkins.

Gotovo rekordan broj, objavljen u sredu, dolazi u vreme dok američki predsednik Donald Tramp tvrdi da SAD pobeđuje u borbi protiv virusa i dok deo analitičara smatra da će ga njegovo upravljanje tom zdravstvenom krizom koštati drugog predsedničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mandata.

SAD je najviše novih slučajeva imao prošli petak – 99.000 novozaraženih.

Zdravstveni stručnjaci strahuju da bi se dolaskom zime širenje virusa moglo dodatno ubrzati jer će stanovnici provoditi više vremena u zatvorenim prostorima.

Prema podacima američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti procenjuje da broj slučajeva raste na 79 posto američke teritorije, a broj dnevnih slučajeva je u odnosu na prošlu nedelju narastao za 20 posto.

Širenje virusa posebno je zabrinjavajuće u Viskonskinu i drugim saveznim državama severa.

SAD je od početka pandemije imao 8,6 miliona slučajeva zaraze, a umrlo je više od 230 tisuća ljudi.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.