VIŠE OD 1.300 LAŽNO POZITIVNIH: Sistem Testiraj i prati potpuno zakazao!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2020, 13:25

VIŠE OD 1.300 LAŽNO POZITIVNIH: Sistem "Testiraj i prati" potpuno zakazao!

Britanski sistem "Testiraj i prati" poslao preko pogrešnih obaveštenja

Više od 1.300 Britanaca dobilo je netačne, pozitivne rezultate testa na korona virus zbog grešaka u vladinom sistemu "Testiraj i prati", saopštilo je danas britansko Ministarstvo zdravlja.

- Zvaničnici koji rukovode sistemom ''Testiraj i prati'' kontaktirali su 1.311 ljudi i informisali ih da nisu tačni pozitivni rezultati njihovih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << testiranja obavljeni između 19. i 23. novembra. Oni su zamoljeni da se ponovo testiraju i da ostanu u samoizolaciji ako primete da imaju simptome kovida-19 - navodi se u zvaničnom saopštenju i predočava da je reč o "izolovanom incidentu" koji se istražuje, preneo Rojters.

Vlada je najavila da će uložiti dodatni sedam milijardi funti u sistem "Testiraj i prati" u okviru sveobuhvatnog programa masovnog testiranja u Velikoj Britaniji.

U Velikoj Britaniji je do danas potvrđeno 1,6 miliona slučajeva kovida-19 i više od 57.500 smrtnih slučajeva među kovid pacijentima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.