Izvor: Radio 021, 12.Maj.2020, 14:04

VIDEO: Poljski predsednik repovao u sklopu akcije podrške medicinarima

Poljski predsednik Andžej Duda snimio je rep pesmu u sklopu izazova za prikupljanje pomoći medicinskim radnicima koji se bore protiv virusa korona, pokazuje video snimak objavljen na internetu u ponedeljak uveče.

Predsednik je učestvovao u izazovu "Hot16challenge" koji su pokrenuli poljski reperi, a koji se sastojao u tome da se napiše i snimi 16 rep stihova na ritam po izboru i uplati novac za pomoć medicinskim radnicima koji se bore protiv virusa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << korona.

Poljski predsednik, koji želi da osvoji drugi mandat, nije želeo da otkrije ko je autor stihova koje je izabrao.

"Ne pitaju te za ime, bore se protiv guste magle", peva, pa dodaje "Mi smo oni, oni su mi" i zaključuje "snažne ruke spasilaca, svih zajedno, slava im".

Duda je za izazov, između ostalih, nominovao i premijera Mateusa Moraveckog.

Inicijativa, u kojoj je učestvovalo više umetnika, kao i poljski ombudsman Adam Bodnar, prikupila je do sada više od 220.000 evra.

Predsednikov video do utorka u podne pogledalo je gotovo 3,5 miliona ljudi.

Predsednički izbori, odloženi zbog epidemije virusa korona i napetosti između vladajuće većine i opozicije, trebalo bi da se održe u junu ili julu.

Duda želi da privuče glasove mladih birača i često je aktivan na društvenim mrežama.



Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Poljski predsjednik snimio rep pjesmu za pomoć medicinarima

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Maj.2020, 09:26

VARŠAVA - Poljski predsjednik Andžej Duda pridružio se inicijativi za prikupljanje pomoći medicinskim radnicima koji se bore protiv korona virusa zbog čega je snimio rep pjesmu čiji je video-snimak objavljen na Internetu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.