VELIKI OBRT U SLUČAJU OKO KORONE U KRAGUJEVAČKOJ ŠKOLI: Oglasio se epidemiolog i objasnio kakva je situacija

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2020, 12:16

VELIKI OBRT U SLUČAJU OKO KORONE U KRAGUJEVAČKOJ ŠKOLI: Oglasio se epidemiolog i objasnio kakva je situacija

- Devojčica nema nikakvih simptoma, nije ni testirana - kaže dr Delić.

U osnovnoj školi "Natalija Nana Nedeljković" u kragujevačkom naselju Grošnica među nastavnicima i učenicima nema pozitivnih na korona virus, potvrdio je dr Predrag Delić, ugledni epidemilog Instituta za javno zdravlje Kragujevac.

- Devojčica nema nikakvih simptoma, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nije ni testirana. U ovom trenutku naše stručne službe prate sitaciju, ali ne postoje uzajamno povezani slučajevi. Preduzeli smo mere iz predstrožnosti, ali mogu da kažem da nema zaraženih u ovoj školi, niti je bilo koji učenik pozitivan na kovid-19 bio na nastavi - kaže dr Delić.

On napominje da u ovom slučaju samo nije ispoštovana procedura samoizolacije.

Podsetimo, učenica 6. razreda Osnovne škole "Natalija Nana Nedeljković" u Kragujevcu, pozitivna na korona virus, pohađala je časove 1. septembra, jer njeni roditelji nisu prethodno obavestili školu da u tom trenutku čekaju rezultate testa na ovaj virus.

Tek u utorak uveče, po završetku radnog dana, roditelji su obavestili školu da su im stigli rezultati i da je cela porodica pozitivna na kovid 19.

Sličan slučaj odigrao se u Beogradu, kada je u Osnovnoj školi "Braća Jerković" iz Železnika na nastavu prekjuče došao učenik trećeg razreda, za koga je utvrđeno da je pozitivan na koronu.

Cela porodica testirala se na virus korona dan ranije, a roditelji su dete poslali u školu, pre nego što su stigli rezultati testa.

Protiv roditelja koji su poslali dete u školu podneta je prijava Centru za socijalni rad.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Demant epidemiologa: Nema zaraženih u kragujevačkoj školi?

Izvor: OkRadio.rs, 03.Sep.2020

Ranije danas, mediji su preneli vest o učenici šestog razreda Osnovne škole "Natalija Nana Nedeljković" u Kragujevcu koja je pozitivna na koronavirusdr. Predrag Delić, epidemilog Instituta za javno zdravlje Kragujevac, demantovao je ove navode rekavši da devojćica nema nikakvih simptoma i da...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.