VELIKI KORAK KA PRONALASKU VAKCINE: Korona u sebi krije ključ SOPSTVENOG PORAZA

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Mar.2020, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKI KORAK KA PRONALASKU VAKCINE: Korona u sebi krije ključ SOPSTVENOG PORAZA

Virusni genomi su dinamični i ovi preliminarni podaci moraju na dodatnu analizu.

Kako je trenutno poznato, ne postoji nijedan lek koji služi isključivo za obolele od korona virusa, ali istraživači u Italiji sugerišu da bolest Covid-19 sporo mutira, na osnovu uvida u genetski materijal.

Ovo bi moglo da pruži veliku pomoć za duži vremenski period nakon što bude pronađen određeni lek.

- Da smo istraživali druge viruse, možda bismo očekivali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i do desetine novih mutacija nakon toliko zaraznih ciklusa kod pacijenata. Naši početni podaci pokazuju da je to vrlo stabilan RNA virus, sa samo pet novih varijanti. Virus sa stabilnim genomom je dobra vest za razvoj vakcina, jer ukazuje da bi efikasnost vakcina mogla da bude konzistentnija, verovatno i tokom više godina - izjavio je profesor u Univerzitetskoj bolnici Ankona Stefano Menzo.

Ipak, stručnjaci dodaju da su ovi virusni genomi dinamični i da ovi preliminarni podaci moraju na dodatnu analizu.

Istraživači u Francuskoj su detaljno objasnili kako kombinacija antimalarijskog leka i antibiotika može da bude vitalno oružje u borbi protiv Covida-19.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.