VANREDNA SITUACIJA U SEDAM GRADOVA SRBIJE! Doneta odluka i o BEOGRADU - oglasio se Krizni štab

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020, 17:36

VANREDNA SITUACIJA U SEDAM GRADOVA SRBIJE! Doneta odluka i o BEOGRADU - oglasio se Krizni štab

Stanje sa korona virusom u Srbiji nije baš zavidno, međutim nadležni se trude da virus pobedimo što pre

- Vanredna situacija proglašena na nivou 7 gradova, uključujući i grad Beograd - navela je danas na konferenciji za štampu posvećenoj epidemiološkoj situaciji ministarka i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.

Govoreći o školama, ona je rekla:

- Od 1. septembra na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << teritoriji Srbije je zaraženo 313 đaka. U toku ove nedelje je kod 54 đaka potvrđeno prisustvo ovoga virusa. Što se tiče broja pozitivnih učenika imamo trend porasta, 61 odsto u osnovnim školama u poslednjih 15 dana. Većina slučajeva je sporadična i do zaražavanja je došlo do van škole - kazala je doktorka Kisić.

Detaljno stanje po gradovima u Srbiji

Od ukupno 1.545 pozitivnih ponovo je više od polovine registrovano u Beogradu, čak 796 novih slučajeva!

Na drugom mestu je sada Novi Sad, gde je zabeleženo još 111 pozitivnih na korona virus. Kragujevac, koji je danima bio odmah iza Beograda po broju zaraženih, sada je na trećem mestu sa ukupno 52 nova slučaja, što je za 32 manje nego juče.

Situacija je zabrinjavajuća i u Valjevu gde je prema poslednjim podacima registrovano još 44 novoobolelih, što je čak 14 više u odnosu na prethodni presek, kada je bilo 30 zaraženih.

Na petom mestu ove neslavne liste sada se nalazi Kraljevo sa 41 novim slučajem korona virusa, odnosno 11 više nego juče.

Pored ovih gradova koji su već danima u alarmantnoj situaciji, broj novih slučajeva zabeležen je i u Nišu, gde je prema poslednjim podacima registrovano još 29 slučaja.

Situacija se pogoršala i u Požarevcu, u ovom gradu je još 23 novoobolelih. Pored Niša i Požarevca, još jedan grad je zauzeo mesto na ovoj listi, a to je Loznica, gde je za samo 24 sata registrovan 21 novooboleli.

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 11.004 osoba, pozitivno je 1.545, dok je nažalost preminulo pet osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 47 pacijenata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Krizni štab: Školski sistem spreman za prelazak na onlajn nastavu ali se nadamo da do toga neće doći

Izvor: Beta Video, 30.Okt.2020

BEOGRAD - Članica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je školski sistem Srbije, u slučaju potrebe, spreman za eventualni prelazak na onlajn nastavu ali da se ona još nada da do toga neće doći. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.