Uputstvo za pacijente koji dolaze u privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu

Izvor: Vostok.rs, 30.Mar.2020, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uputstvo za pacijente koji dolaze u privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu

Ministarstvo zdravlja objavilo je uputstvo za pacijente koji dolaze u privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu. Navedeno je šta sve mogu i treba da ponesu pacijenti koji će biti smešteni u privremenoj bolnici zbog virusa korona.
Pacijent je obavezan da ponese svu svoju medicinsku dokumentaciju i lekove koje pije kao svoju redovnu terapiju, preneo je RTS. Kako se navodi, pacijent bi trebalo da ponese i stvari potrebne za ličnu higijenu, pidžamu, papuče, patike, trenerku ili drugu udobnu odeću i to za barem dve presvlake, peškire, kao i bade mantil (po želji). Takođe, potrebno je poneti i čašu (najbolje plastičnu), toalet papir i ubruse (po želji), posteljinu (po želji). Na sajtu covid19.rs navodi se da kreveti imaju posteljinu i imaće jednokratnu posteljinu, ali ukoliko želi pacijent može da ponese i svoju. Ista je situacija sa jastucima i ćebadima. Pacijenti mogu da ponesu svoje telefone, laptop ili tablet računare. Treba poneti i punjače, mada će biti na sajmu dodatnih za one koji zaborave svoje. Nije loše poneti i slušalice. Napominje se da su hale Sajma pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja i poseduju adekvatno opremljene ordinacije, da će pacijentima na raspolaganju biti i psihijatrijska podrška. Sve hale Sajma se greju, pacijentima će biti obezbeđena ishrana, u halama postoje toaleti, a obezbeđeni su i dodatni toaleti i tuševi. Ceo sajam pokriven je dobrom vaj-faj konekcijom, a svaka soba u halama ima svoje priključke za struju. Pacijentima je dozvoljeno kretanje po halama Sajma u okviru kojih je postavljen karantin, u skladu sa svojim fizičkim mogućnostima, uz molbu da kretanje bude umereno jer je to povoljnije za zdravstveno stanje. Pacijentima će na raspolaganju biti i brojni televizori, knjige, časopisi, društvene igre, kompjuteri, navodi se na sajtu covid19.rs.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.