Unija sindikata prosvetara traži hitan prelazak na onlajn nastavu

Izvor: Beta, 25.Nov.2020, 12:03

Unija sindikata prosvetara traži hitan prelazak na onlajn nastavu

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije saopštila je danas da trenutno ima oko 5.000 zaposlenih u školama "van sistema", odnosno zaraženih virusom korona ili u izolaciji, zbog čega je potrebno hitno preći na onlajn nastavu."Na osnovu podataka koje smo prikupili u školama Srbije, trenutno imamo više od 5.000 zaposlenih van sistema (zaraženi virusom ili u izolaciji), a o broju zaražene dece da i ne govorimo, jer nije izvršeno testiranje dece u većem obimu, što bi pokazalo veliku zaraženost i medju njima", navela je Unija i dodala da je ispunjena preporuka lokalnim samoupravama za prelazak na onlajn nastavu kada ima više od dva odsto zaraženih.Unija zbog toga traži da je potrebno hitno preći na onlajn nastavu i u osnovnim i u srednjim školama, tamo gde je situacija kritična."Poseban akcenat bi dali na opterećenost naših učitelja, koji od 1. septembra rade u duplim smenama sa dve grupe učenika, kao i sa učenicima koji masovno prelaze na onlajn nastavu. Ovo smatramo vrlo opravdanim, jer podsećamo da je 17. marta pri donošenju vanrednog stanja u zemlji kompletan naš obrazovni sistem prešao na onlajn nastavu, a zaraženost u školama bila je u mnogo manjem obimu", dodala je Unija.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Srbija: Unija sindikata prosvetara traži hitan prelazak na onlajn nastavu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Nov.2020

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije saopštila je da trenutno ima oko 5.000 zaposlenih u školama zaraženih virusom korona ili u izolaciji, zbog čega je potrebno hitno preći na onlajn nastavu. "Na osnovu podataka koje smo prikupili u školama Srbije, trenutno imamo više od 5.000 zaposlenih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.