Izvor: Radio 021, 18.Mar.2020, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukupno 87 obolelih u Hrvatskoj

Od jutros je u Hrvatskoj potvrđeno još šest novih slučajeva zaraze virusom korona, pa je sada ukupno 87 obolelih.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović najavio je da će se u celoj zemlji od ponoći na 30 dana otkazati svi javni događaji i okupljanja, a obustaviće se rad za sve uslužne delatnosti koje nisu preko potrebne za funkcionisanje zajednice.

On je na novinarima u Zagrebu rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da će se obustaviti rad muzeja, pozorišta, plesnih škola i biblioteka, kao i frizera, kozmetičara, pedikera, teretana, biće zatvoreni i verski objekti. Božinović je naglasio da mere podrazumevaju zatvaratanje ugostiteljskih objekata uz izuzetak usluga pripreme i dostave hrane, i narodnih kuhinja.

Moći će da rade samo trgovine koje prodaju prehrambene proizvode i higijenske artikle, kao i apoteke, benzinske pumpe, pekare, kiosci, prodavnice hrane za životinje, kao i specijalizovane trgovine dečjom opremom i za invalidska pomagala. Poslodavci su dužni da osiguraju rad od kuće gde god je to moguće.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je danas kod šest osoba potvrđen korona virus, pa je sada ukupno 87 obolelih, od kojih se petoro oporavilo. Među obolelima je i devetoro lekara.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović pozvao je večeras građane na poštovanje preporuka vlasti kako bi se učinilo sve da se zaštite najugroženiji.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.