Ukinut rad Kovid ambulante u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2023, 15:29

Ukinut rad Kovid ambulante u Sremskoj Mitrovici

Usled smirivanja epidemiološke situacije sa Korona virusom na teritoriji Sremske Mitrovice od danas se zvanično ukida rad Kovid ambulante pri mitrovačkoj bolnici. Građani sa respiratornim tegobama svoje zdravstveno stanje kao i testiranje na Kovid moći će da provere kod svojih izabranih lekara.

Kovid ambulanta u Sremskoj Mitrovici, kroz koju je protekle tri godine prošlo stotinu hiljada pacijenata, od danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zvanično ne radi.

Prema poslednjim izveštajima regionalnog zavoda za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici beleži se pad obolelih od kovida, kako na teritoriji grada Sremska Mitrovica, tako i generalno u Sremu.

Odluka o ukidanju Kovid ambulante u Sremskoj Mitrovici doneta Prema poslednjem stručno metodološkom uputstvu koje stiglo je od radne grupe za Kovid pandemiju na nacionalnom nivou, koje jasno propisuje način lečenja objašnjavaju iz sremskomitrovačkog Doma zdravlja.

Simptomi obolelih u proteklom periodu su nešto blaži, a često je reč i o asimptomatskim sučajevima. Ali Preporuke medicinske struke su i dalje da se osobe koje boluju od hronočnih oboljenja kao i starije osobe vakcinišu protiv Kovida, kako bi se izbegli teži simptomi.

Imunizacija provid kovida dostupna je u Sremskoj Mitrovici.

Ona se vrši raspoloživim vakcinama u ambulanti opšte medicine 3 dispanzera na Savi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.