Udruženje zdravstvenih radnika Pčinjskog okruga: Međunarodni dan sestrinstva u posebnim okolnostima

Izvor: OkRadio.rs, 12.Maj.2020, 12:24

Udruženje zdravstvenih radnika Pčinjskog okruga: Međunarodni dan sestrinstva u posebnim okolnostima

Svake godine medicinske sestre u celom svetu obeležavaju 12. maj kao Međunarodni dan sestrinstva, a ove godine se obeležava pod drugačijim okolnostima, mnogo glasnije, i sa jasnom porukom o značaju rada sestrinstva. Poziv medicinske sestre je poziv pun humanosti i predanosti, poziv koji  zahteva svakodnevnu požrtvovanost i brigu za ljudski život, ali uprkos svim dosadašnjim neprekidnim borbama, tek je dvomesečna borba sa korona virusom iznedrila značaj rada medicinskih sestara i tehničara. Ovaborbajepokazaladamedicinskesestre i tehničarislužečovečanstvu i svojimradomštitezdravljekakopojedinacatako i celokupnezajednice. Danas su medicinske sestre i tehničari, kao i svizdravstveni radnici, zahvaljujući svom predanom radu na pijedestalu humanosti i profesionalizma.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Herojina u carstvu medicine

Izvor: Medias.rs, 13.Maj.2020, 00:01

Bila je hrabra i odlučna žena koja je svojom harizmom, verom i obrazovanjem uspela da se izbori za esnaf kojem je celim bićem pripadala. Njen smisao za organizaciju učinio je da od jedne krajnje omalovažavajuće bolničarske službe, medicinske sestre postanu zanimanje koje će se širom sveta poštovati,...

Nastavak na Medias.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.