Izvor: Radio 021, 05.Sep.2020, 10:35

Učenica iz Kragujevca pozitivna na koronu, bila u školi 1. septembra

Kod jedne učenice osnovne škole "Vuk Karadžić" u Kragujevcu, koja je 1. septembra bila na nastavi, potvrđena je infekcija korona virusom, a ona se sada nalazi u kućnoj izolaciji zajedno sa sestrom bliznakinjom koja nema infekciju, rekao je direktor škole Bojan Konatar.

On je rekao da se obe devojčice dobro osećaju i nemaju simptome bolesti.

Prema rečima Konatara, roditelji su poslali sestre bliznakinje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u školu 1. septembra, a uveče su javili odeljenskom starešini da su devojčice ranije bile u kontaktu sa osobom koja je pozitivna na kovid-19.

"Roditelji su takođe tada i obavestili odeljenskog starešinu da će decu da odvedu na testiranje i u četvrtak, 3. septembra, potvrđeno je da je jedna od bliznakinja pozitivna na kovid, a da druga nije", dodao je Konatar.

On je napomenuo da je pozitivna učenica boravila u školi samo 1. septembra.

"Roditelji treba da budu svesni da ne smeju da šalju decu u školu ako znaju da su njihova deca bila u kontaktu sa kovid-pozitivnim osobama", rekao je direktor. Naveo je da je škola, po saznanju za ovaj slučaj, postupila prema protokolu Instituta za javno zdravlje.

"Učionica je potpuno očišćena i dezinfikovana, kao i klupe, stolovi, tabla, nastavna sredstva. Učenici iz njenog odeljenje pojačano će nositi maske, odnosno sve vreme boravka u školi, a nastavlja se sa obukama i predavanja o infekciji korona virusom", navodi Konatar.

U Institutu za javno zdravlje Kragujevac kažu da nije propisano da se đaci iz odeljenja stave u izolaciju zbog jednog slučaja infekcije.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.