UPOZORENJE! KORONA PRONAŠLA NOVI NAČIN RAZMNOŽAVANJA: Ulazi među ljudske ćelije i razara ih

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2020, 17:38

UPOZORENJE! KORONA PRONAŠLA NOVI NAČIN RAZMNOŽAVANJA: Ulazi među ljudske ćelije i razara ih

Mogućnost da se Kovid-19 vezuje za različite receptore naterala je naučnike da istraže za koje još receptore može da se veže, čime može da se odredi tok lečenja.

Kineski molekularni biolozi su došli do otkrića da korona virus ulazi u ljudske ćelije ne samo preko enzima 2 (ACE2) receptora, nego i preko SR-B1 receptora, koji prepoznaju molekule holesterola, preneo je TAS S.

- Sličnost između >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kovid-19 i SARS infekcija pokazuju da antitela i peptidi koji ciljaju ACE2 mogu biti korisćeni u tretmanu protiv Kovid-19. Saznanjem da Kovid-19 ulazi i preko SR-B1 receptora, predlažemo da lekovi koji ciljaju SR-B1 mogu da deluju kao antivirali koji limitiraju Kovid-19 infekciju - napisali su naučnici u magazinu Prirodni metabolizam.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.