ULICE ZA LEKARE HEROJE: Pokrenuta inicijativa da doktori Džodić i Marković dobiju ulice u Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2020, 19:55

ULICE ZA LEKARE HEROJE: Pokrenuta inicijativa da doktori Džodić i Marković dobiju ulice u Beogradu

Lekarska komora Srbije podnela je inicijativu za dodelu imena ulicama u Beogradu po Radanu Džodiću i Draganu Markoviću, lekarima koji su izgubili bitku sa korona virusom

,saopšteno je danas iz tog strukovnog udruženja.

- Lekarska komora Srbije uputila je predlog Skupštini Grada Beograda, Komisiji za spomenike i nazive trgova, da ulicama u Beogradu budu dodeljena imena po našim cenjenim lekarima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji su svoj život posvetili lečenju pacijenata i obrazovanju mladih kolega, prof. dr Radanu Džodiću, svetski priznatom onkološkom hirurgu i po prof. dr Draganu Markoviću, istaknutom vaskularnom hirurgu - navodi se u saopštenju.

Džodić, koji je preminuo 21. juna 2020. u 68. godini života, bio je redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu i dugogodišnji direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, podseća Lekarska komora.

Marković je, navodi se, preminuo 16. aprila 2020. u 63. godini života a bio je specijalista opšte hirurgije sa supspecijalizacijom iz vaskularne hirurgije.

Bio je takođe profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu, na katedri hirurgije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.