Izvor: MozzartSport.com, 09.Maj.2020, 14:15

UFC 249: Bauk nad Floridom

U senci virusa korona večeras se konačno održava dugo čekano i odlagano borilačko veče. Otkazan jedan meč zbog pozitivnog testa

Kao kakav podmukao, smrtonosni protivnik virus korona već dva puna meseca muči i ubija sportske događaje. Jedan po jedan, poput snoplja padali su oni, tamo još početkom marta.

Nakon toga je usledila tišina i tek nekoliko, uglavnom neuspelih pokušaja da se >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sport pokrene. Među onima koji su se najviše trudili da se krene sa mrtve tačke bio je Dena Vajt, prvi čovek najprestižnije MMA organizacije na svetu, UFC (Ultimate fighthing championship), ali mu se nije dalo. Sve do sada!

UFC 249- KOMPLETNA PONUDA PAROVA I IGARA

Jer u noći između subote i nedelje odžava se u Džeksonvilu na Floridi mnogočekano i više puta odlagano boričako veče. Istina, u nešto izmenjenom sastavu pošto je aktuelni šampion lake kategorije, Habib Nurmagomedov ostao u karantinu u rodnom Dagestanu, ali i xzato što je sinoć otkazan jedan meč.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Naravno, opet ta prokleta korona i sumnjivi testovi koji su čas negativni, čas pozitivni. Ovaj put na jednom od dva ta testa pao je čuveni Žakare Souza te Brazilac, koji inače ne pokazuje nikakve simptome bolesti, kao i dva člana njegovog tima koji su takođe nosioci ove bolesti, neće moći da se odmeri sa još jednom legendom UFC-a Jurajom Holom. Šta je tu je, Žakare i ta dva momka su već u izolaciji, ali se šou nastavlja.

Glavna borba večeri će se voditi baš u lakoj kategoriji i to za privremeni šampionski pojas i to ioioymeđu izazivača Tonija Fergusona i "zamenika" Nurmagomedovu, Džastina Gejdžija. Popularni El Kukuj, to jest Bauk, neki kažu i Babaroga, favorit je protiv Gejdžija koji nikako nije za potcenjivanje. Ferguson je trenutno u seriji od 12 pobeda i slovi za jednog od najkompletnijih boraca na svetu. Ponikao je iz klasičnog rvanja, ali se godinama usavršava i sada praktično nema slabu stranu. Izdržljiv je, jak kao zemlja i ima paklen tempo kojim sve vreme kljuca oponente i lomi ih udarac po udarac. Besomučno.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Od ostalih mečeva sa zaista atraktivnim protivnicima odmah izdvajamo potencijalnu sigurizzu, a to je trijumf jednog od najtalentovanijih teškaša današnjice, prejakog Frensisa Nganua (13-3-0) nad Žairzinjom Rozenstrujkom. Kamerunac, koji s punim razlogom nosi nadimak Predator i razbijač sa Surinama poznati su kao jaki udarači, sposobni da svakoga u svakom trenutku pošalju u zemlju snova, te se ne može očekivati da odrade sve tri runde.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Titula je večeras na talonu u bantamu kojim dominira Henri Sehudo (15-2-0), a njemu će se suprostaviti Dominik Kruz (18-1-0). Šampion je naravno veliki favorit, ali izazivač nikako nije naivan. Ovde bi lako moglo doći do iznenađenja.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.