U zoo vrtu Palić sve je u znaku novih života, samo posetilaca nema

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2020, 11:42

U zoo vrtu Palić sve je u znaku novih života, samo posetilaca nema

Epidemija Korona virusa zatvorila je kapije Zooloških vrtova širom sveta. Međutim, to ne znači da je život u vrtovima stao. Naprotiv, na Paliću je sve u znaku novih života.

Dolazak proleća i lepšeg vremena označio je i dolazak prinova u Zoološki vrt na Paliću. Emui, antilope, dikobrazi, samo su neke od vrsta koje su na svet donele novo potomstvo, koje posetioci sada ne mogu da vide.

“U suštini, život u Zoološkom vrtu je onakav kakav je bio i kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su posetioci tu. Što se životinja tiče, one imaju svoj ritual – to je hranjenje na svakih dvanaest sati, to je obavezan izlazak napolje, tako da su timaritelji svakoga dana ovde i redovno rade svoj posao“, kaže koordinatorka promotivnih aktivnosti u Zoo Palić Jelena Toljagić.

Preduzete su sve mere zaštite zaposlenih, koji nose maske i rukavice u svakodnevnom radu sa životinjama. Za sada ih ne brinu informacije iz sveta da je došlo do prenosa korona virusa sa ljudi na životinje.

„SARS, kao i Kovid, imaju svoje podtipove virusa, tako da životinje mogu da razmenjuju taj virus, isto kao što i mi možemo da razmenjujemo, ovaj koji je aktuelan sada ovde, ali nema takav podatak da je prenos sa životinje na čoveka ili čoveka na životinju moguć“, dodaje ona.

Vredni su i radnici koji rade na održavanju zelenih površina i hortikulture, kojom je takođe ovaj vrt izuzetno bogat. Samo posetilaca nema.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.