U septembru ne moraju da se pravdaju izostanci iz škole

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2020, 09:31

U septembru ne moraju da se pravdaju izostanci iz škole

Ukoliko, zbog straha od virusa korona, roditelji na početku školske godine ne žele da decu šalju u školu, to neće morati da pravdaju, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević.

On je za TV Pink naveo da će danas škole dobiti jasne smernice i modele nastave za predstojeću školsku godinu.

"Roditelji koji u septembru ne žele decu da šalju u školu, neće to morati da pravdaju", naveo je ministar.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
On je naglasio da se dva meseca radilo na pripremama nastave za novu školsku godina. Za nastavu u školi fokus će biti na učenicima nižih razreda i oni će nastavu pohađati u prepodnebvnim satima. Tokom časova, kako je rekao, moraju se poštovati mere distance i za svakog učenika mora se obezbediti prostor od četiri kvadratna metra.

To znači da će većina odeljenja morati da se deli i da u učionici neće biti više od 15 učenika.

Za 542 škole od 1.192 postojećih u Srbiji neće biti potrebe da se odeljenja dele, jer nemju više od 15 učenika. To su seoske škole, škole manjina, škole na KiM.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šarčević: Roditelji koji se plaše i NE ŽELE DA ŠALJU DECU U ŠKOLU, tokom septembra to NEĆE MORATI DA PRAVDAJU

Izvor: Blic, 12.Avg.2020

Ukoliko, zbog straha od virusa korona, roditelji na početku školske godine ne žele da decu šalju u školu, to neće morati da pravdaju, obelodanio je ministar prosvete Mladen Šarčević.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.