U prokupačkoj Bolnici već 17 dana nema pozitivnih na koronu

Izvor: JužneVesti.com, 24.Sep.2020, 18:27

U prokupačkoj Bolnici već 17 dana nema pozitivnih na koronu

Na Infektivnom odeljenju prokupačke Opšte bolnice koja pokriva i sve topličke opštine, već 17 dana nema pacijenata kod kojih je testiranjem potvrđeno da su pozitivni na virus korona. Trenutno je na odeljenju jedan pacijent na kiseoniku i nema obolelih u poslednja 24 sata čije bi lečenje zahtevalo transport u niški Klinički centar.

U ovoj ustanovi je smešteno 8 pacijenata koji imaju simptome virusa korona, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << poput temperature, gubitka čula mirisa i ukusa, malaksalosti, ali testiranjem nije potvrđeno da su inficirani.

Svi pacijenti su u srednje teškom zdravstvenom stanju, sa upalom pluća i ostalim simptomima karakterističnim za koronu, ali se testiranjem koje radimo svakodnevno, pokazalo da su negativni – kažu u Bolnici.

Lekari i dalje apeluju na građane da se pridržavaju propisanih mera prevencije širenja zaraze, te da i oni preduzimaju sve potrebne mere u cilju smanjenja rizika nastanka i prenošenja ove infekcije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.