U prokupačkoj Bolnici 47 kovid pacijenata, 28 na kiseoniku

Izvor: JužneVesti.com, 27.Apr.2021, 13:43

U prokupačkoj Bolnici 47 kovid pacijenata, 28 na kiseoniku

Na Infektivnom odeljenju prokupačke Opšte bolnice hospitalizovano je 47 pacijenata iz Toplice, od kojih je kod 38 testiranjem potvrđeno da su pozitivni na virus korona, poslednji su podaci. U kovid ambulanti ove ustanove prethodnog dana je pregledano 108 pacijenata sa simptomima virusa, a većina ih je sa upalom pluća i srednje teškom kliničkom slikom.

Na kiseoničkoj potpori je trenutno 28 pacijenata i svi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su pod 24-satnim nadzorom od strane lekara i medicinskog osoblja Opšte bolnice.

Bolest nepredvidiva i u kratkom periodu može doći do pogoršanja zdravstvenog stanja. Zato apelujemo na sve građane da se vakcinišu i da nastave da se pridržavaju epidemioloških mera jer je broj hospitalizovanih neznatno smanjen, ali je i dalje veliki za naše smeštajne kapacitete - ističu u Bolnici.

U kuršumlijskom Domu zdravlja, prema poslednjim informacijama od 22. do 25. aprila obavljeno je ukupno 190 pregleda, testirane su 83 osobe od kojih je 19 pozitivno na virus korona.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SITUACIJA TEŠKA NA JUGU SRBIJE: U prokupačkoj bolnici 38 zaraženih, većina na kiseoniku

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2021

Na kiseoničkoj potpori je 28 pacijenata..U Opštoj bolnici "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju hospitalizovano je 47 pacijenata iz Topličkog okruga, od kojih je 38 sa potvrđenim kovidom-19..., objavljeno je na sajtu grada na kome se navodi i da je u poslednja 24 sata u zdravstvenim ustanovama u tom gradu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Subotica: Manje pozitivnih, sve više post kovid pacijenata

Izvor: B92, 27.Apr.2021

Sve je više pacijenata koji se sa simptomima post kovida javljaju u zelenu zonu u Harambašićevoj. Kako pulmolog i koordinatorka Kovid ambulante dr Elizabeta Vrana pojašnjava, reč je o osobama koje nakon što su preležale korona virus sa upalom pluća imaju simptome poput zamaranja, a na njihovim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.