U potrazi za “digitalnim nomadima”

Izvor: 011vodič.com, 27.Feb.2021, 12:02

U potrazi za “digitalnim nomadima”

Da li osećate da vam je potrebna promena okruženja ili želite da se preselite u neki grad sa nižim troškovima života?
Ako ste jedan od takvih, ova vest će vam se sigurno svideti! 

via GIPHY
Naime, sve više gradova u Americi će vam zapravo platiti da se preselite kod njih. Neki od programa koji ovi gradovi nude, uključuju kupovinu kuće ili posedovanje vozačke dozvole, dok kod drugih ne postoje nikakvi preduslovi.
Mnogi građani Amerike koji žive u velikim >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << gradovima, tokom pandemije korona virusa shvatili su da je nepotrebno da plaćaju iznajmljivanje skupih stanova u centru, jer ionako rade od kuće.
Većina programa za preseljenje koje neki gradovi nude fokusiraju se upravo na zaposlene koji su napustili svoje zvanične kancelarije i instalirali ih u svojim domovima, znajući da ovakva situacija može postati “novo normalno”.
1. Tulsa, Oklahoma  Foto: ShutterStock
Kako bi privukao talentovane i vredne ljude, grad Tulsa nudi 10.000 dolara kao podstrek za preseljenje. Uslov je da u gradu ostanete čitavu godinu uz nadu da će vam se svideti i da ćete svoj boravak i produžiti. 
Idealan kandidat je tzv. “digitalni nomad”, koji je fleksibilan što se tiče lokacije sa koje obavlja posao i koji je u potrazi za mestom koje će zvati svojim domom. 
2. Ozarks, Arkansas  Foto: ShutterStock
Jedan od gradova sa najnižim troškovima života nudi puno mogućnosti za one koji vole aktivan životni stil, umetnost, kulturne sadržaje i domaću kuhinju. 
Kako bi privukla ljude da postanu njihovi sugrađani, uparava grada nudi zaposlenim osobama koje lako rade sa različitih lokacija 10.000 dolara, uz besplatni bicikl koji će im omogućiti da istraže grad na točkovima, čime ističu odličnu infrakstrukruru koja je prilagođena biciklistima. 
3. Savana, Džordžija  Foto: ShutterStock
Predivno mesto koje je takođe u potrazi za radnicima iz oblasti digitalnih tehnologija. 
Potrebno je da imate minimum 3 godine radnog iskustva u relavantnoj oblasti i kupite ili zakupite kuću na barem godinu dana. Troškovi preseljenja su pokriveni u iznosu od 2.000 dolara i biće isplaćeni u roku od 30 dana nakon selidbe. 
4. Topeka, Kanzas  Foto: ShutterStock
Ovaj grad pokriće vaše troškove selidbe u iznosu do 10.000 dolara za one koji iznajmljuju kuću i do 15.000 za one koji planiraju da je kupe. 
Kod ovog programa politika je takva da se novac isplaćuje nakon godinu dana života u zemlji, a jedan deo novca obezbeđuje se prilikom preseljenja. 
5. Hamilton, Ohajo  Foto: ShutterStock
“Program za talente” iz Hamiltona nudi “obrnutu stipendiju” studentima završnih godina. Stipendija će pomoći studentima da vrate svoje studentske kredite u iznosu od 300 do 10.000 dolara mesečno. 
Sve što treba da urade jeste da prilože dokaz o zaposlenju i izvode iz banke koji svedoče o njihovoj nameri da se presele. 
6. Njuton, Ajova  Foto: Facebook
Ovaj grad nudi malo drugačije stimulacije za preselenje. Kako je grad u potrazi za načinom da poboljša kvalitet dostupnih nekretnina, tako on poziva sve koji žele da ulože novac u kupovinu nekretnina da se prijave za ovaj program.
Svima koji ispunjavaju uslove obezbeđuju se novčane, keš stimulacije u iznosu od 10.000 dolara za posede vredne 180.000 dolara ili više, odnosno 5.000 dolara za nekretnine u vrednosti manje od 180.000 dolara. 
Da li vam se sviđa ova ideja? Da li biste se ukrcali na prvi avion i iskoristili neku od ovih super šansi da započnete novi život?



The post U potrazi za “digitalnim nomadima” appeared first on Zenski Magazin.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.