U posebnim pritvorima još 24 samoizolanata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2020, 15:56

U posebnim pritvorima još 24 samoizolanata

U posebnim pritvorima s karantinskim merama u Srbiji nalaze se još 24 okrivljena koji su nakon povratka iz inostranih država - žarišta korona virusa, prekršili meru samoizolacije od 28 dana.

Od početka vanrednog stanja, do sada je kroz posebne pritvorske jedinice, namenjen samo za ove okrivljene - u Vršcu, Požarevcu i Pirotu, prošlo više od 150 osoba.

Trenutno se u pritvoru u Vršcu nalazi osam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osoba, u Pirotu sedam, a u Požarevcu devet, rečeno je Tanjugu u pravosudnim organima.

Njihov broj se u protekle dve sedmice znatno smanjio, jer su im sudovi ukinuli pritvor bilo nakon suđenja i izricanja presude ili na zahtev branioca, ili po odluci postupajućeg sudije.

Ovim optuženima sudi se putem skajpa, radi zaštite zaposlenih od zarazekcorona virusom.

U početku su im Izricane oštre zatvorske kazne od po dve i tri godine zatvora, ali su kako je vreme odmicalo, sudovi su počeli da izriču i znatno kraće zatvorske kazne, kao kućni zatvor od po nekoliko meseci, pa i samo novčane kazne.

Za krivično delo koje se ovim okrivljenima stavlja na teret - nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije zaprećena je alternativno - novčana kazna ili zatvor do tri godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kroz zatvore prošlo 150 onih koji su kršili samoizolaciju

Izvor: B92, 24.Apr.2020

U posebnim pritvorima s karantinskim merama u Srbiji nalaze se 24 okrivljena koji su nakon povratka iz inostranstva prekršili meru samoizolacije od 28 dana...Od početka vanrednog stanja, do sada je kroz posebne pritvorske jedinice, namenjene samo za ove okrivljene - u Vršcu, Požarevcu i Pirotu, prošlo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.