U ovoj zemlji se dronovima, helikopterima i šok bombama bore protiv virusa korona

Izvor: Večernje novosti, 30.Mar.2020, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ovoj zemlji se dronovima, helikopterima i šok bombama bore protiv virusa korona

Policija je poslednjih dana koristila bespilotne letelice, helikopter i šok bombe kako bi sprečila ljude da se okupljaju JERUSALIM - Izraelska policija je poslednjih dana koristila bespilotne letelice, helikopter i šok bombe kako bi sprečila ljude da se okupljaju u ultraortodoksnom jevrejskom kvartu u Jerusalimu, protivno merama Ministarstva zdravlja čiji je cilj usporavanje širenja korona virusa.Policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je danas u punoj opremi i sa hirurškim maskama naišla na povremeni otpor i verbalno zlostavljanje tokom sprovođenja mera u delu grada čiji se stanovnici dugo izjašnjavaju protiv države, preneo je Rojters. "Nacisti!", vikala je grupa mladića, dok je policija sklanjala muškarce iz uskih ulica Mea Šearima. Policajci su ih iz helikoptera i preko drona, pozivali da ostanu kod kuće, a one koji su prekršili naredbe novčano su kaznili. Izraelski zvanicnici smatraju da su ultraortodoksni Jevreji posebno skloni zarazi, jer su njihovi okruzi obično siromašni i zagušeni, a u normalnim vremenima su navikli da drže tri puta dnevne molitve u velikim zajednicama. I neki od njihovih rabina doveli su u pitanje stepen rizika od koronavirusa. Izraelska arapska manjina od 21 odsto je još jedna osetljiva zajednica, za koju zvaničnici kažu da zaostaje u testiranju na korona virus. "Postoje tri ''korona okruga'' - ultraortodoksni sektor, arapski sektor i ostatak države Izrael", izjavio je u nedelju ministar odbrane Naftali Benet. Javna okupljanja su ograničena do 10 osoba, ljudi moraju da drže rastojanje od dva metra, a građani su pozvani da ostanu kod kuće, osim ako ne moraju da kupe hranu, dobiju lekarsku pomoć ili odu na posao koji država smatra ključnim.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Glavni grad Litvanije dronovima sprečava građane da se okupljaju

Izvor: Radio 021, 31.Mar.2020, 15:40

Gradske vlasti Viljnusa počele su da koriste bespilotne letelice, kako bi sprečile okupljanja građana u sklopu borbe protiv virusa korona, saopšteno je u prestonici Litvanije...U ponedeljak je nad litvanskim glavnim gradom letelo sedam dronova, opremljenih zvučnicima, a očekuje se da će ih uskoro...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.