Izvor: Radio 021, 20.Jun.2020, 20:28

U klanici u Nemačkoj povećan broj zaraženih na 1.029

Broj radnika zaraženih korona virusom u klanici na severozapadu Nemačke povećan je na 1.029, objavile su danas vlasti.

Juče je objavljeno da su zaražena 803 radnika u fabrici za obradu mesa kompanije Tenis u mestu Reda-Vajdenbrik u saveznoj državi Severna Rajna Vestfalija.

Regionalna vlada je naložila odlazak u karantin za svih 6.500 radnika i menadžera fabrike i za članove njihovih porodica. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Prema navodima agencije Dpa, regionalni zvaničnik Sven-Georg Adenauer rekao je danas da nema dokaza da je došlo do "značajnog" širenja virusa medju populacijom.

Do sada je na korona virus testirano više od 3.000 radnika klanice, a testiranje je nastavljeno danas, uz pomoć policije i vojnog osoblja, navela je Dpa. Neki od zaposlenih su u režimu takozvanog radnog karantina, što znači da mogu da se kreću samo od kuće do posla.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.