U junu posao za još stotinak najboljih diplomaca medicine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2020, 12:54

U junu posao za još stotinak najboljih diplomaca medicine

Tokom vanrednog stanja, zbog epidemije virusa korona, zaposleno je 4.500 zdravstvenih radnika, od toga 1.500 lekara, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodaje da će u junu biti zaposleno još stotinak najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i više od 200 medicinskih sestara sa najboljim rezultatom tokom školovanja.

On je za Tanjug rekao da je program zapošljavanja najboljih diplomaca počeo 2018. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od kada se na svakih šest meseci primaju najbolji svršene studente koju u indeksima imaju najviše ocene - 9 i 10, kao i medicinske sestre i tehničare sa najboljim rezultatom tokom školovanja.

"Do sada smo u četiri akcije zaposlili 400 lekara i 500 medicinskih sestara. To ćemo nastaviti i dalje već početkom juna", naveo je Lončar.

On je naglasio da je u toku procedura sa medicinskim fakultetima da se zaposle najbolji diplomci "na kojima treba da ostane zdravstveni sistem".

"Fakulteti nam još dostavljaju podatke, ali sigurno će biti zaposleno stotinak lekara i više od 200 medicinskih sestara i tehničara", naveo je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zapošljavanje medicinara i u junu: Tokom epidemije primljeno 4.500 zdravstvenih radnika VIDEO

Izvor: B92, 14.Maj.2020

Beograd -- Tokom vanrednog stanja zbog epidemije zaposleno je 4.500 zdravstvenih radnika, od toga 1.500 lekara, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar...On je najavio da će u junu biti zaposleno još 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i više od 200 medicinskih sestara..."Na svakih šest...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.