U junu najveći budžetski deficit u istoriji

Izvor: B92, 14.Jul.2020, 08:02

U junu najveći budžetski deficit u istoriji

Vašington -- SAD su u junu ostvarile najveći mesečni budžetski deficit u istoriji pošto je potrošnja na programe za borbu protiv recesije zbog korona virusa eksplodirala.

Prihod od poreza se smanjio jer je mnogo ljudi ostalo bez posla.

Američko Ministarstvo finansija prijavilo je danas da je deficit u junu bio 864 milijarde dolara, što je više od mesečnog deficita u aprilu, koji je iznosio 738 milijardi dolara.

Taj iznos je povezan i sa hiljadama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << milijardi dolara koje je Kongres obezedio kako bi se ublažio uticaj rasprostranjenih prekida rada, do kojih je došlo u nastojanju da se ograniči širenje pandemije korona virusa, prenosi AP.

Za prvih devet meseci ove budžetske godine, koja je počela 1. oktobra, ukupan deficit je 2,74 hiljade milijardi dolara, što je takođe rekord za taj period.

Time su SAD na dobrom putu da dostignu deficit od 3,7 hiljade milijardi dolara za celu godinu, što predviđa kongresni budžetski odbor.

Taj ukupan iznos bi premašio prethodni najveći godišnji deficit od 1,4 biliona dolara 2009. godine, kada je vlast trošila mnogo novca kako bi izvukla zemlju iz recesije, koju je prouzrokovala finansijska kriza 2008. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD u junu dostigle najveći budžetski deficit u istoriji

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jul.2020

VAŠINGTON - SAD su u junu ostvarile najveći mjesečni budžetski deficit u istoriji pošto je potrošnja na programe za borbu protiv recesije zbog korona virusa eksplodirala.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.