Izvor: Radio 021, 02.Avg.2020, 13:03

U fotografijama: Kako se Evropa topi na 40 stepeni

Veliki deo Evrope u proteklih nekoliko dana, pored korona virusa, dobio je još jedan problem - veoma visoku temperaturu.

EPADevojka se osvežava u španskom gradu Kordobi, gde je temperatura dostigla 40 stepeni

Veliki deo Evrope se od petka greje u malom toplotnom talasu. Pojedine zemlje, poput Britanije, Francuske i Španije, blizu su rekordno visokih temperatura.

Međutim, bezbednosne mere >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i obaveza održavanja fizičke distance su na snazi širom Evrope, tako da je ovo leto prilično drugačije od prethodnih.

Šta sve vrućina radi ljudskom telu Razmak u vodi i usamljeni peškiri u doba virusa korona: Otvorena sezona kupanja na beogradskoj Adi Ciganliji Leta bi mogla da postanu „pretopla za ljude“ EPAU Madridu, prestonici Španije, maske su obavezne i moraju se nositi bez obzira na visoke temperatureEPAGrađani Pariza pronalazili su kreativne načine kako bi se rashladiliDa li su nam klimatske promene već donele smrtonosne vrućine Top deset saveta za borbu protiv klimatskih promena U fotografijama: Kako se Iračani hlade na 50 stepeni EPAMeštani Najmegena u Holandiji su takođe uživali u letu - i to na plaži rekeEPAGradske vlasti Rima upozorile su stare i decu da, zbog veoma visokih temperatura, ne izlaze napolje u najtoplije doba danaEPAZbog toga Rimljani i Rimljanke osveženje nalaze u gradskim fontanamaEPAA stanovnici Barselone skakali su u more zbog temperature koja je dostizala i do 40 stepeniEPAUzbuna zbog toplotnog talasa proglašena je i na jugu Švajcarske, uključujući Ženevu

Sve fotografije su podložne autorskim pravima.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.