U domovima za stare zaraženo 15 korisnika i 32 zaposlena

Izvor: B92, 13.Jul.2020, 15:30

U domovima za stare zaraženo 15 korisnika i 32 zaposlena

U ustanovama socijalne zaštitei domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, virusom korona zaraženo je 15 korisnika i 32 zaposlena.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 642, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite je 235.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Prisustvo virusa kovid 19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Obrenovcu, Mladenovcu, Mataruškoj Banji, "Srem" u Rumi, Kragujevcu, Domu Bežanijska kosa u Beogradu, Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male pčelice" u Kragujevcu i u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina.

Takođe, virus korona je potvrđen i u centrima za socijalni rad u Vranju i Novom Pazaru, kao i u Gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu, odeljenja Čukarica, Lazarevac, Zvezdara, Vračar i Barajevo.

Kako je saopšteno, prisustvo kovid19 je potvrđeno i u centrima za porodični smeštaj i usvojenje u ?ragujevcu i Ćupriji, Organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta H.O. "Dečje srce" u Beogradu, Radnoj jedinici Sigurna kuća pri Centru za socijalni rad "Solidarnost” u Pančevu i Radnoj jedinici Stacionar pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska u Beogradu.

Virus korona potvrđen je i u domu za smeštaj odraslih i starijih "Terza Eta" u Priboju, "Una Dom" u Beogradu i "Olga" u Kotežu u Beogradu.

Dom za smeštaj odraslih i starijih "Doživeti stotu", Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih "Stara pruga", Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih "Radost" u Negotinu rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih "Nada", u Beogradu.

Ukupan broj ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina iznosi 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika.

Ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smeštaj odraslih i starijih na teritoriji Republike Srbije iznosi 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.