U domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite inficirana 63 korisnika i 56 zaposlenih

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jul.2020, 15:18

U domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite inficirana 63 korisnika i 56 zaposlenih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji, virusom korona inficirana su 63 korisnika i 56 zaposlenih, saopšteno je danas.

Po podacima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, od početka epidemije u Srbiji su izlečena 643 korisnika i 237 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite.

Prisustvo virusa potvrđeno je u gerontološkim centrima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u Obrenovcu, Knjaževcu, Subotici, Mataruškoj Banji, domu "Srem" u Rumi, domu Bežanijska kosa u Beogradu kao i u službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd.

Inficiranih ima i u Domu za smeštaj starih lica u Dimitrovgradu, Domu za smeštaj starih lica u Surdulici, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male pčelice" u Kragujevcu, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, centrima za socijalni rad u Vranju, Novom Pazaru, Šapcu i Leskovcu kao i u Centru za socijalni rad za opštine Žabalj i Titel.

Infekcija je registrovana i u centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, Ćupriji i Beogradu, Centru za socijalni rad u Beogradu, u odeljenjima Zvezdara, Vračar, Barajevo, Mladenovac i Lazarevac, radnoj jedinici Sigurna kuća pri Centru za socijalni rad "Solidarnost" u Pančevu i radnoj jedinici Stacionar pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska u Beogradu.

Potvrđenih slučajeva infekcije ima i u Domu za smeštaj odraslih i starijih "Terza Eta" u Priboju, Domu za smeštaj odraslih i starijih "Una Dom" u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih "MeliorVita" u Jakovu, Domu za smeštaj odraslih i starijih "Trem" u selu Donji Dušnik u opštini Gadžin Han.

Prisustvo virusa registrovano je i u Domu za smeštaj odraslih i starijih "Dom Topalović" u Kladovu, Domu za smeštaj odraslih i starijih "Adam plus" u Kovačici, Domu za smeštaj odraslih i starijih "Zlatno srce" na Umci, Ustanovi za decu i mlade "Šabac" u Šapcu, Domu za decu i lica ometena u razvoju "Dr Nikola Šumenković" u Stamnici.

Inficiranih ima i u Domu za lica ometena u mentalnom razvoju "Srce u jabuci" u Jabuci kod Pančeva, Ustanovi za odrasle i starije "Gvozden Jovančićević" u Velikom Popovcu i Agenciji za pružanje usluge pomoć u kući NANA S.V. iz Beograda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite zaražena 63 korisnika

Izvor: Radio 021, 21.Jul.2020

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji, korona virusom inficirana su 63 korisnika i 56 zaposlenih...Po podacima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, od početka epidemije u Srbiji su izlečena 643 korisnika i 237 zaposlenih u ustanovama...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.