U bujanovačkom Domu zdravlja posao za stalno dobilo 11 lekara i 10 medicinskih sestara

Izvor: JužneVesti.com, 28.Maj.2020, 17:13

U bujanovačkom Domu zdravlja posao za stalno dobilo 11 lekara i 10 medicinskih sestara

Zbog vanredne situacije u zdravstvu, a po nalogu Ministarstva zdravlja da se zbog borbe protiv virusa korona zaposle zdravstveni radnici, u bujanovačkom Domu zdravlja je posao za stalno dobila 21 osoba.

Zapošljeno je 11 lekara, a osim toga, posao za stalno dobilo je i 10 medicinskih sestara i tehničara, potvrdila je direktorka Doma zdravlja za portal Bujanovačke.

Inače, zbog zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, bujanovačkom Domu zdravlja konstantno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nedostaju lekari, a Opština godinama unazad iz svog budžeta plaća njihovo angažovanje.

Problem sa manjkom zdravstvenih radnika nastao je kad im je ukinut dodatak na platu od 50 %, pa su mnogi lekari iz drugih gradova, koji su radili u Domu zdravlja Bujanovac, odatle otišli. Pre toga su imali za 50 % veće plate u odnosu na ostale zdravstvene radnike u Srbiji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.