U Vranju zaraženo 16 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2020, 11:28

U Vranju zaraženo 16 osoba

Gradski štab Vranja saopštio je danas da je od 60 uzoraka koji su poslati na analizu u referentne ustanove, 16 pozitivno na korona virus.

U Vranju je 10 novozaraženih, Preševu tri, Surdulici dva i Vladičinom Hanu jedan.

U subotu u kovid ambulanti u Vranju obavljeno 65 pregleda. Prvi put kod lekara zbog sumnje na kovid-19 javilo se 36 pacijenata. Krv je uzorkovana kod 37 osoba i urađena su 34 RTG pluća. Urađeno je 35 brzih testova i dijagnostikovana bronhopneumonija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kod osam pacijenata.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra u Vranju smešteno je 30 pacijenata, njih 14 je pozitivno na korona virus, sa upalom pluća je 21 pacijent, na kiseoniku je 10 pacijenata. Među hospitalizovanima nema dece.

U kovid bolnicama u Vranju ima 150 slobodnih kreveta.

Jablanički okrug: Četvoro novozaraženih

Na teritoriji Jablaničkog okruga u poslednja 24 sata registrovana su četiri nova slučaja zaraze virusom korona.

U Zavodu za javno zdravlje Leskovac navode da je iz laboratorije "Vatreno oko" u Nišu u poslednja 24 sata stiglo 36 rezultata, od čega za grad Leskovac 28.

Kako se precizira, četiri rezultata su sa pozitivnim nalazom, a reč je osobama sa teritorije Leskovca.

Dodaje se da su izašli svi rezultati iz laboratorije "Vatreno oko" Niš za lica koja su uzorkovana u Zavodu za javno zdravlje Leskovac, Opštoj bolnici Leskovac i domovima zdravlja Jablaničkog okruga u prethodnim danima.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Leskovac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.