U Vojvodini 23 novoobolelih, najviše zaraženih u Novom Sadu - 86

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2020, 10:50

U Vojvodini 23 novoobolelih, najviše zaraženih u Novom Sadu - 86

U Vojvodini su u poslednja 24 sata potvrđena još 23 slučaja korona virusa, izjavio je danas predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović.

On je na konferenciji za novinare rekao da je u poslednja 24 sata testirano 310 ljudi, da se 48 pacijenata nalazi u privremenoj bolnici na Novosadskom sajmu i da je najveći broj obolelih u Vojvodini registrovan u Novom Sadu i da je reč o 86 ljudi.

Mirović je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je od početka krize Novi Sad dobio 42 respiratora i da ima dovoljno respiratora i zaštitne opreme.

On je rekao da su i na Beogradskom i na Novosadskom sajmu napravljeni adekvatni uslovi, da oni nisu najbolji mogući, ali da su "adekvatni" i neophodni.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je novinarima da su na Novosadskom sajmu pacijenti sa lakom kliničkom slikom i da su oni potencijalno opasni jer mogu da zaraze ukućane sa kojima žive.

U Srbiji je do juče u 15 časova od koronavirusa preminula 61 osoba dok je registrovano 2.447 obolelih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Vojvodini 300 osoba zaraženo koronom, 86 u Novom Sadu

Izvor: Luftika.rs, 08.Apr.2020

U poslednja 24 sata broj obolelih od koronavirusa u Vojvodini je dostigao 300. U Novom Sadu su 86 osobe pozitivno testiranje na prisustvo Covid-19.. U Vojvodini je obolelo 17 zdravstvenih radnika, od čega troje u kontaktu sa pacijentima. Od ukupnog broja obolelih medicinara, troje su stomatolozi.. U...

Nastavak na Luftika.rs...

Mirović: Postojanje privremenih bolnica neophodno kako bi se Srbija izborila sa epidemijom

Izvor: Blic, 08.Apr.2020

Stanje na Novosadskom i Beogradskom sajmu, gde su smešteni pacijenti zaraženi korona virusom, ali sa lakšom kliničkom slikom, nije idealno, ali je postojanje takvih privremenih bolnica neophodno kako bi se Srbija izborila sa epidemijom, izjavio je danas predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović.

Nastavak na Blic...

Gojković: Ključno da od korone sačuvamo institute u Sremskoj Kamenici

Izvor: Radio 021, 08.Apr.2020

Uslovi u privremenim bolnicama u Novom Sadu, Beogradu i Nišu nisu idealni, niti hotelski, ali su adekvatni za zbrinjavanje pacijenata sa najblažim simptomima, poručio je novinarima danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović...Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član kriznog štaba Zoran Gojković...

Nastavak na Radio 021...

U Vojvodini 23 nova slučaja virusa korona, zaraženo 17 medicinara

Izvor: Večernje novosti, 08.Apr.2020

Osmoro pacijenata na respiratorima. Na Novosadskom sajmu smešteno 48 lakše obolelih. Trudnice i pacijenti sa invaliditetom u posebnom smeštaju U POSLEDNjA 24 sata u Vojvodini su potvrđena još 23 slučaja korona virusa što znači da je ukupno 300 ljudi u ovom trenutku obolelo...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.