Izvor: Radio 021, 02.Jun.2020, 23:03

U Velikoj Britaniji rast umrlih i zaraženih virusom korona

U Velikoj Britaniji je u protekla 24 sata došlo do povećanja broja umrlih i novoobolelih od korona virusa i Ujedinjeno Kraljevstvo je sada na drugom mestu u svetu po broju preminulih na milion stanovnika.

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da su u proteklom danu umrle još 324 osobe, što je 213 više nego u ponedeljak. Od početka epidemije je preminulo 39.369 obolelih, a sa 580 žrtava na milion stanovnika Britanija se izjednačila sa Španijom, koja dva dana zaredom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nije imala nijednog umrlog.

U poslednja 24 sata registrovana su 1.653 nova slučaja korona virusa, što je 83 više nego u ponedeljak. Ukupno je od kovida-19 obolelo 277.985 osoba.

Velika Britanija ima i jednu od najvećih stopa smrtnosti od korona virusa i ona sada iznosi 14,1 odsto.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.