U Srpskoj počeli sa radom tržni centri: Relaksacija mera u RS

Izvor: Večernje novosti, 04.Maj.2020, 13:50

U Srpskoj počeli sa radom tržni centri: Relaksacija mera u RS

U Republici Srpskoj danas počinju sa radom tržni centri i stočne pijace, u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije kojim je definisano ublažavanje mera preduzetih sa ciljem sprečavanja širenja virusa korona U Republici Srpskoj danas počinju sa radom tržni centri i stočne pijace, u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije kojim je definisano ublažavanje mera preduzetih sa ciljem sprečavanja širenja virusa >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << korona. U tržnim centrima, čije je radno vreme od 7.00 do 19.00 časova, i dalje je zabranjen rad dečijih igraonica, ugostiteljskih objekata i bioskopa, dok ostali subjekti mogu da rade. Republički štab za vanredne situacije propisao je da u tržnim centrima mora biti poštovan propisani maksimalan broj osoba koje u isto vreme borave u objektu koji je definisan po metru kvadratnom površine, održavanje fizičke distance od dva metra i obaveza nošenja maske i za kupce i za radnike. Obavezna je i dezinfekcija ruku kupaca prilikom ulaska i izlaska iz objekta, dezinfekcija prostora i površina u skladu sa preporukom Instituta za javno zdravstvo RS, te fizička providna barijera na naplatnom radnom mestu koja pruža dovoljnu zaštitu zaposlenom i kupcu. U tržnim centrima je zabranjeno probavanje odeće u kabinama, a prodavcima je dat nalog da omoguće zamenu robe ukoliko ona ne odgovara kupcima. Stočne pijace mogu raditi u periodu od 6.00 do 13.00 časova uz kontrolisan broj korisnika, održavanje fizičke distance od dva metra, obavezno nošenje maske i rukavica za radnike i korisnike, te dezinfekciju prostora i površina u skladu sa preporukom Instituta za javno zdravstvo. Republički štab za vanredne situacije propisao je da zaključak koji se odnosi na tržne centre, stočne pijace, zdravstvene ustanove i škole može da se primenjuje od 1. maja, ali s obzirom na neradne dane zbog prvomajskih praznika i vikenda njegovo sprovođenje počelo je jutros.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Tržni centri i stočne pijace počinju sa radom uz poštivanje mjera zaštite

Izvor: Capital.ba, 04.Maj.2020

BANJALUKA – ​U Republici Srpskoj danas počinju sa radom tržni centri i stočne pijace, u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije kojim je definisano ublažavanje mjera preduzetih sa ciljem sprečavanja širenja virusa korona. U tržnim centrima, čije je radno vrijeme od...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.