U Srpskoj još 86 NOVOZARAŽENIH ZA 24 SATA: Preminula jedna osoba

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2020, 12:22

U Srpskoj još 86 NOVOZARAŽENIH ZA 24 SATA: Preminula jedna osoba

U poslednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS i Univerzitetskoj bolnici Foča, testirana su 464 laboratorijsa uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 86 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 46 muških i 40 ženskih osoba, od kojih je 18 mlađe, 62 srednje i šest osoba starije životne dobi, podaci su IJZ RS.

Prema mestu prebivališta, 30 osoba je iz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Banjaluke, osam iz Višegrada, sedam iz Istočnog Novog Sarajeva, šest iz Istočne Ilidže, pet iz Foče, četiri iz Rogatice, po tri iz Kotor Varoša i Laktaša, po dve iz Doboja, Dervente, Modriče, Mrkonjić Grada, Pala, Srpca i Teslića, po jedna iz Berkovića, Gacka, Kneževa, Prijedora, Petrova i Prnjavora.

U poslednja 24 časa, IJZ RS prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog korona virusa, a radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Istočnog Sarajeva.

Do sada je u Srpskoj potvrđeno 3.340 slučaja virusa, a preminule su ukupno 142 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.710 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 42.581 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 249, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 71, a u opštim bolnicama 178.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.724 osoba, a nadzor je završen kod 39.374 osoba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

JEDNA OSOBA PREMINULA U Srpskoj korona virusom zaraženo još 85 osoba

Izvor: Blic, 16.Jul.2020, 12:12

Još 85 osoba u Republici Srpskoj je zaraženo novim korona virusom, dok je jedna osoba preminula u poslednja 24 sata – podaci su Instituta za javno zdravstvo RS.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.