U Srbiju sleteleo svih 11 aviona Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije sa pomoći

Izvor: Vostok.rs, 04.Apr.2020, 08:43

U Srbiju sleteleo svih 11 aviona Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije sa pomoći

Svih jedanaest aviona Il-76 Vazdušno-kosmičkih snaga (VKS) Rusije sletelo je u Srbiju kako bi pružili pomoć u borbi protiv koronavirusa, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije. „Jedanaesti po redu avion Il-76 vojne transportne avijacije VKS Rusije sleteo je na aerodrom 'Batajnica'“, navodi se u saopštenju.
Stigla medicinska pomoć iz Ruske Federacijehttps://t.co/yPJjrrUmtS
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) April 3, 2020 foto: Ministarstvo odbrane Srbije "Jutros u 6.30 časova na batajnički aerodrom „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ sleteo je i jedanaesti avion sa medicinskom opremom, tehnikom i zaštitnim sredstvima koje je po dogovoru dva predsednika i vrhovna komandanta oružanih snaga, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, Srbiji uputila Ruska Federacija. Juče je pomoć dopremljena u šest aviona, a tokom noći i jutra, od 3.25 časova na batajnički aerodrom sletelo je i ostalih pet aviona", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.  foto: Ministarstvo odbrane Srbije Avionima je dostavljena oprema za epidemiološko dijagnostikovanje i dezinfekciju objekata, tehnika, te su stigli i ruski vojni stručnjaci. Rusija je poslala pomoć Srbiji po naredbi predsednika Vladimira Putina. "Naredbom vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ruske Federacije, Vladimira Putina, ministra odbrane, generala Sergeja Šojgua, izdata je naredba da se od 3. aprila stvori vazduhoplovna grupa za brzo pružanje pomoći Republici Srbiji u borbi protiv širenja infekcije koronavirusom", saopštilo je ranije Ministarstvo odbrane Rusije. foto: Ministarstvo odbrane Srbije U Srbiju je doputovalo 87 pripadnika ruskih oružanoih snaga, uključujući vojne lekare i virusologe. U sastavu timova iz Ruske Federacije su jedan general, 42 oficira, 42 podoficira i dva pripadnika ruskog Ministarstva zdravlja, koje predvodi načelnik ABHO Zapadnog okruga Oružanih snaga Ruske Federacije general-major Mihail Černišov. foto: Ministarstvo odbrane Srbije Pored toga,  stigla je specijalna medicinska oprema, sredstva za zaštitu i 16 jedinica vojne tehnike.
© RIA Novosti / Minoboronы RF Danas će u Beogradu biti održan sastanak, kome će prisustvovati predstavnici Ministarstva zdravlja i Ministarstva odbrane Srbije, na kome će biti određeni prioritetni objekti za rad ruskih vojnih stručnjaka.
 
Juče su na aerodromu „Batajnica“ održane prve konsultacije ruskih i srpskih vojnih stručnjaka. Predloženo je da se ruski medicinski timovi pošalju u mesta sa najtežom epidemiološkom situacijom: Beograd, Ćupriju, Valjevo, Novi Sad, Niš, Kragujevac i Kikindu. Usaglašeni planovi angažovanja vojnih timova Ruske Federacije u Srbijihttps://t.co/qDbUrRRWC0
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) April 3, 2020    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Na Batajnicu sletelo svih 11 ruskih „iljušina“

Izvor: Večernje novosti, 04.Apr.2020

Svih jedanaest ruskih aviona Il-76 sleteli su u Srbiju kako bi pružili pomoć u borbi protiv virusa korona Svih jedanaest ruskih aviona Il-76 sleteli su u Srbiju kako bi pružili pomoć u borbi protiv virusa korona, prenosi pres-služba Ministarstva odbrane Rusije. „Jedanaesti...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.