U Srbiji testirano 3.325 osoba na koronavirus, dve preminule

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Okt.2020, 15:25

U Srbiji testirano 3.325 osoba na koronavirus, dve preminule

Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata preminule su još dve osobe od posledica koronavirusa u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava povećan na 776, objavilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.rs.

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus je testirano 3.325 osoba, a registrovano je 214 novih slučajeva zaraze.

Na respiratorima su 24 pacijenta.

Ukupno je 390 hospitalizovanih.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
U Srbiji je od početka epidemije zvanično potvrđeno 36.160 slučajeva infekcije.

Procenat smrtnosti je 2,15 odsto.

Do 15 časova 18. oktobra u Srbiji testirano je ukupno 1.236.118 osoba, koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U ustanovama socijalne zaštite u Srbiji korona virus ima osam korisnika i 10 zaposlenih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji, prisustvo korona virusa je potvrđeno kod osam korisnika i 10 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ukupan broj korisnika ustanova socijalne zaštite izlečenih tokom epidemije u Srbiji je 1.080, a broj izlečenih zaposlenih u tim ustanovama je 428, navodi se u saopštenju.

Ministrstvo ponavlja da su zaraženi korisnici u tim ustanovama u izolaciji, a zaaraženi zaposleni ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

U Šumadijskom okrugu 18 novozaraženih osoba, od kojih 16 iz Kragujevca

Od 180 uzoraka iz Šumadijskog okruga obrađenih u prethodna 24 časa, pozitivnih na prisustvo koronavirusa bilo je 18, saopšteno je iz kragujevačkog Instituta za javno zdravlje.

Navodi se da je 16 novoinficiranih iz Kragujevca dok je po jedna novozaražena osoba iz Rače i iz Batočine.

Pored pozitivnih uzoraka osoba iz Šumadijskog okruga, u kovid laboratoriji "Kraguj" je potvrđeno prisustvo virusa i kod jedne osobe iz Beograda.

U Kliničkom centru Kragujevac hospitalizovana su 23 KOVID-pacijenta, a četvoro je na respiratorima.

Na području Šumadijskog okruga u kućnoj izolaciji je 160 osoba, od kojih 134 u Kragujevcu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.