Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Okt.2020, 15:28

U Srbiji rekordnih 512 novozaraženih, jedna osoba preminula od posledica infekcije

U prethodna 24 časa u Srbiji je prisustvo virusa korona laboratorijski potvrđeno kod 512 osoba, što je najveći broj novozaraženih na dnevnom nivou od početka epidemije.

Po podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batut, od poslednjeg preseka je testirano 7.425 osoba.

Od posledica infekcije preminula je još jedna osoba čime je ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije povećan na 781.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Na bolničkom lečenju je 490 kovid pacijenata od kojih je 27 na respiratorima.

Procenat smrtnosti trenutno iznosi 2,10.

Od početka epidemije, u Srbiji je testirana 1.256.531 osoba a prisustvo virusa potvrđeno je kod 37.120 osoba.

U ustanovama socijalne zaštite inficirano 11 korisnika i 13 zaposlenih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji, virusom korona inficirano je 11 korisnika i 13 zaposlenih, saopšteno je danas.

Po podacima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prisustvo virusa potvrđeno je u 13 ustanova socijalne zaštite širom Srbije.

Od početka epidemije, izlečena su 1.082 korisnika i 429 zaposlenih u tim ustanovama, za koje je bilo potvrđeno da su inficirani.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.