U Srbiji još 357 obolelih i 11 žrtava korona virusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2020, 15:10

U Srbiji još 357 obolelih i 11 žrtava korona virusa

U poslednja 24 sata u Srbiji je od novog korona virusa obolelo 357 osoba, od testiranih 8.567, a preminulo je 11, čime je ukupan broj umrlih porastao na 341, objavljeno je danas na sajtu Covid-19.rs.

Kako se navodi, broj aktivnih slučajeva je 3.173, a na respiratorima se nalazi 118 pacijenata.

Od početka epidemije registrovano je ukupno 17.076 potvrđenih slučajeva virusa.

Od jučerašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preseka testirano je 8.567, ukupno 464.171 osoba, a procenat smrtnosti je dva odsto.

U domovima korona kod 10 korisnika i 28 zaposlenih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, prisustvo virusa kovid-19 potvrđeno je kod 10 korisnika i 28 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 638, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 230.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Prisustvo virusa COVID -19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Obrenovcu, Mataruškoj Banji, ''Srem'' u Rumi, u Kragujevcu, Domu Bežanijska kosa u Beogradu, u službama Pomoć u kući gerontoloških centara Beograd i Novi Sad, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Zavodu za smeštaj odraslih lica ''Male pčelice'' u Kragujevcu.

Takođe, korona virus je potvrđen u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, Organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta H.O. ''Dečje srce'' u Beogradu i Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Lipovački odmor'' u Beogradu.

Kako je saopštilo Ministarstvo, prisustvo kovid-19 je potvrđeno u centrima za socijalni rad u Vranju i Novom Pazaru, kao i u odeljenjima Gradskog Centra za socijalni rad u Beogradu, na Čukarici, Lazarevcu, Zvezdari i Vračaru.

Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Doživeti stotu'', Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Stara pruga'' Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Radost'' u Negotinu rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih ''Nada'' u Beogradu.

Ukupan broj ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina iznosi 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika.

Kako se navodi, ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smeštaj odraslih i starijih na teritoriji Srbije iznosi 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U domovima za stare i socijalnim ustanovama 10 korisnika zaraženo koronom

Izvor: Radio 021, 08.Jul.2020

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih prisustvo korone potvrđeno je kod 10 korisnika i 28 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja...Prisustvo korona virusa potvrđeno je u Obrenovcu, Mataruškoj Banji, Rumi, Kragujevcu,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.