Izvor: JUGpress.com, 11.Mar.2020, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji do jutros potvrdjeno 12 slučajeva zaraženih korona virusom

BEOGRAD

U Republici Srbiji je do 8 časova 11. marta 2020. godine registrovano ukupno 12 potvrđenih slučajeva COVID 19, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.-

Do 8 časova 11. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 130 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Od sedam novih slučajeva, pet je povezano sa dve ženske osobe za koje je juče utvrđeno da su pozitivne nakon direktnog kontakta >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sa državljankom strane zemlje koja je nedavno boravila u Srbiji, a za koju je utvrđeno da je pozitivna na COVID-19 nakon povratka u državu gde joj je prebivalište.

Preostala dva slučaja su potvrđena nakon njihovog boravka u i kontakata sa osobama u inostranstvu (Italija, Nemačka).

“Apelujemo na građane i podsećamo ih, na osnovu ovih primera, na značaj lične odgovornosti u ovakvim situacijama, jer je ovim primerom potvrđeno da su pojedinci olako shvatili upozorenja i preporuke struke, da kad imaju simptome ne idu u zatvorene prostore i među ljude.

Time se mogućnost širenja virusa samo uvećava, jer jedna osoba sa simptomima ostvari i do 50 kontakata u takvim uslovima, pa ne ugrozava samo svoje zdravlje, već i zdravlje drugih.

Zato je od izuzetne važnosti da se poštuju preporuke struke, da se ne shvataju olako njihova upozorenja o praćenju simptoma i odgovornom ponasanju svakog pojedinca”, navodi Ministarstvo zdravlja.

PodeliteKlikom podijelite na Facebooku(Otvara se u novom prozoru)Podijeli na Twitteru (Otvara se u novom prozoru)Kliknite za slanje e-pošte prijatelju(Otvara se u novom prozoru)Kliknite kako bi podijelili na Skype-u(Otvara se u novom prozoru)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Virus u Srbiju stigao iz Nemačke, Italije i Švajcarske, bar 5 osoba zaražene nakon kontakta sa ŽENOM IZ ŠVAJCARSKE

Izvor: Blic, 11.Mar.2020

Od sedam novih slučajeva korona virusa, pet je povezano sa dve žene za koje je juče utvrđeno da su pozitivne nakon direktnog kontakta sa državljankom Švajcarske koja je nedavno boravila u Srbiji, a za koju je utvrđeno da je pozitivna na COVID-19 .

Nastavak na Blic...

U Novom Sadu dvoje obolelih od koronavirusa, ukupno 12 obolelih u Srbiji

Izvor: NoviSad.com, 11.Mar.2020

Kako se navodi na sajtu covid19.rs, u Srbiji je do danas u 8 časova registrovano ukupno 12 potvrđenih slučajeva COVID-19. U nacionalnoj referentnoj laboratoriji..

Nastavak na NoviSad.com...

Novi slučajevi obolelih od korona virusa,12 potvrđenih

Izvor: RadioCity.rs, 11.Mar.2020

"Od sedam novih slučajeva, pet je povezano sa dve ženske osobe za koje je juče utvrđeno da su pozitivne nakon direktnog kontakta sa državljankom strane zemlje koja je nedavno boravila u Srbiji, a za koju je utvrđeno da je pozitivna na COVID-19 nakon povratka u državu gde joj je prebivalište..Preostala...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.