U Srbiji 4.000 zaraženih?

Izvor: B92, 04.Okt.2023, 10:04

U Srbiji 4.000 zaraženih?

Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio, povodom informacije da je registrovano skoro 4.000 novozaraženih koronavirusom, da se ne zna koji sve virusi cirkulišu.

Prema njegovim rečima, u Beogradu se ne radi "sekvencioniranje" a u Novom Sadu se ono retko obavlja.

Radovanović je za list Danas rekao da je potvrđeno da je podvarijanta korona virusa "eris" tu, ali da ne znamo koliko je česta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Da li je tu i kad će da prođe ta 'pirola', kakav će uticaj da napravi, i to ne znamo. Tako da je teško predvideti, ali verovatno će se povećati broj obolelih. Ono što mi sada vidimo je samo mala frakcija stvarnog broja zaraženih zato što je, srećom, klinička slika blaga i mnogi se ne javljaju lekaru, niti se testiraju, već ili čekaju da infekcija prođe sama ili se testiraju privatno i sve se završi na tome", rekao je Radovanović.

On je smatra da i sada sigurno ima i hospitalizovanih i preminulih od kovida, iako se takvi podaci ne objavljuju, ali da to zavisi i od toga šta će se voditi kao osnovni uzrok bolesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.