Izvor: Luftika.rs, 04.Avg.2020, 15:09

U Srbiji 287 novoobolelih, preminulo 7 pacijenata, zaraženo i 6 osoba u Gerontološkom centru “Novi Sad”

U poslednja  24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 9.590 osoba, njih 287 bilo je pozitivno, dok je, nažalost, preminulo sedam osoba.
Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja na respiratorima se nalaze 143 pacijenta.
Virus korona potvrđen je kod dvoje korisnika i četvoro zaposlenih u Gerontološkom centru “Novi Sad”, javlja 021.
Osim kod ovih šestoro novoobolelih, kako navode u Pokrajinskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, na današnji dan, 4. avgusta Covid-19 je potvrđen i:
kod jedne radnice doma za stare “Konak” u Sremskoj Kamenici; kod osmoro korisnika i jednog zaposlenog u Domu za stare “Srem” u Rumi; kod desetoro korisnika i 16 zaposlenih u Domu za stare u Subotici (Sarajevska bb); kod dvoje zaposlenih u Domu za stare u Kuli; kod 13 korisnika i osmoro zaposlenih u Domu za lica ometena u mentalnom razvoju “Srce u jabuci” u mestu Jabuka; kod 19 korisnika i petoro zaposlenih u Domu za stare “Nacionalni dom” u Vladimirovcima.
Kako su još naveli, postoje sumnje u nekoliko ustanova, ali se čekaju rezultati PCR testova. – Sumnje su uglavnom izolovani slučajevi kod zaposlenih – navodi ovaj pokrajinski organ.
Dodaju da inspekcija socijalne zaštite svakodnevno u vidu izveštaja prati pojavu virusa korona u ustanovama socijalne zaštite na teritoriji Vojvodine.
Dokaz da korona ne odnosi samo starije osobe: Preminuo pacijent (37), nije imao drugih oboljenja

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Srbija: Još 7 preminulo, 287 novozaraženih

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Avg.2020

U poslednja 24 sata u Srbiji je od posledica bolesti COVID-19 preminulo još sedam osoba. Od testiranih 9.590 osoba, njih 287 bilo je pozitivno. Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja, na respiratorima se nalaze 143 pacijenta. Do 15 časova 4. avgusta u Srbiji je testirano ukupno 703.246 osoba...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.