U Severnoj Makedoniji 29 novih slučajeva, ukupno 177

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Mar.2020, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Severnoj Makedoniji 29 novih slučajeva, ukupno 177

U Severnoj Makedoniji registrovano je 29 novih slučajeva korona virusa, pa je ukupan broj dijagnostikovanih pacijenata danas do podne iznosio 177, objavio je ministar zdravlja Venko Filipče.

Kako je naveo na svom fejsbuk profilu (facebook.com/filipce.venko), u poslednja 24 sata u Skoplju je potvrđeno 20 novih slučajeva zaraze, u Kumanovu i Velesu po tri, u Prilepu dva i u Debru jedan.

Prema saopštenju Ministarstva zdravlja Severne Makedonije, u Skoplju je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << do sada registrovano 108 slučajeva zaraze korona virusom, u Debru 41 (jedan preminuli), u Kumanovu 11 (jedan preminuli), u Štipu sedam, Velesu tri, Kavadarcima, Ohridu i Prilepu po dva i u Gostivaru jedan.

Od ukupnog broja dijagnostikovanih pacijenata zaraženih korona virusom u Severnoj Makedoniji do sada su dve osobe preminule, dok je jedan pacijent izlečen.

Treća žrtva korona virusa u Severnoj Makedoniji

U Severnoj Makedoniji danas je registrovana treća žrtva korona virusa, 66-godišnja žena iz Debra, objavio je ministar zdravlja Venko Filipče.

Na onlajn konferenciji za novinare on je rekao da se radi o pacijetkinji staroj 66 godina koja je duže vreme bila na respiratornoj mašini i koja je u istoriji bolesti imala podatak da je primala hroničnu terapiju za hipertenziju.

"Danas imamo još jednu preminulu pacijetkinju obolelu od korona virisa. To je pacijetkina koja je duže vreme bila na respiratornoj mašini. Pacijetkinja iz Debra je, i pored svih napora lekara i medicinskih sestara i intenzivne terapije, preminula pre nekoliko sati", rekao je Filipče.

Preminula Debarčanka bila je hospitalizovana na Klinici za infektivne bolesti u Skoplju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Treća žrtva korona virusa u Severnoj Makedoniji

Izvor: Danas, 25.Mar.2020

U Severnoj Makedoniji danas je registrovana treća žrtva korona virusa, 66-godišnja žena iz Debra, objavio je ministar zdravlja Venko Filipče.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.